Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Er zijn geen waarschuwingen.

Vanavond komen er in het hele land talrijke buien voor. Plaatselijk kunnen dit stevige buien zijn en vooral in de kustgebieden en het zuidoosten soms met onweer. De wind uit het zuidwesten is overwegend matig, in het zuidwestelijk kustgebied mogelijk af en toe vrij krachtig.

Komende nacht zijn er enkele buien, in de kustgebieden mogelijk met onweer. In het zuidoosten blijft het overwegend droog. Het koelt af naar 15°C langs de kust tot rond 10°C in het oosten. Er staat een matige wind uit het zuidwesten, in de kustgebieden komt de wind uit het westen en is af en toe vrij krachtig.

Morgenochtend zijn er in het westen en midden veel buien met een kans op onweer. In het oosten komt slechts een enkele bui voor. Er is vrij veel bewolking. Boven land komt de wind uit het zuidwesten en is matig. In de kustgebieden staat een matige tot vrij krachtige wind uit het noordwesten.
Morgenmiddag wisselen zon en buien elkaar af. Plaatselijk is er een kans op onweer. De maximumtemperatuur ligt rond 17°C. De wind draait van zuidwest naar west tot noordwest en is overwegend matig.
Morgenavond valt er in het oosten en zuiden eerst nog een bui. Van het noordwesten uit wordt het geleidelijk overal droog en klaart het meer op. De wind uit het westen is zwak tot matig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 22/09/2023 17.35 uur LT

  

Door Redactie