Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Er zijn geen waarschuwingen.

Vannacht kan er hier en daar mist ontstaan. Het blijft droog. Het koelt af naar 13°C aan de kust tot plaatselijk 8°C in het oosten. Er is weinig wind, op het IJsselmeer en aan zee staat een wind uit het zuidwesten die af en toe matig is.

Vanochtend lost eventuele mist geleidelijk op en schijnt vooral in het oosten de zon volop. Het blijft droog en er is weinig wind.
Vanmiddag is het zonnig en droog. Het wordt maximaal 22°C in het noorden tot plaatselijk 25°C in het zuiden van Limburg. De wind uit het zuidoosten is zwak tot matig.
Vanavond is het vrij helder en blijft het overal droog. De wind komt uit een zuid- tot zuidoostelijke richting en is boven land matig en neemt langs de kust en boven het IJsselmeer toe naar vrij krachtig.

Komende nacht blijft het droog. De minimumtemperatuur ligt tussen 15°C aan de kust tot 12°C in het oosten. De zuidenwind draait geleidelijk naar zuidwest en is boven land matig, langs de kust en boven het IJsselmeer (vrij) krachtig, windkracht 5-6.

Morgenochtend is het vrij bewolkt. In het oosten schijnt eerst nog de zon, maar ook daar neemt later de bewolking toe. Het blijft droog. De wind uit het zuidwesten is langs de kust vrij krachtig, boven land matig.
Morgenmiddag laat in het (zuid)oosten de zon zich af en toe zien, elders is het vrij bewolkt. Het blijft op de meeste plaatsen droog. De maximumtemperatuur ligt tussen 19°C in het noordwesten tot 23°C in Limburg. De wind uit het zuidwesten is matig, aan de kust af en toe vrij krachtig.
Morgenavond is het overwegend bewolkt en plaatselijk kan er een enkele spat regen vallen. De wind uit het zuidwesten is matig, aan de kust af en toe vrij krachtig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 27/09/2023 03.22 uur LT

    

Door Redactie