Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Er zijn geen waarschuwingen.

Vanochtend vallen er vooral in het westen en midden geregeld buien met een kans op onweer. In het oosten komt een enkele bui voor. Er is vrij veel bewolking. Boven land komt de wind uit het zuidwesten en is deze matig. In de kustgebieden en op het IJsselmeer staat een matige tot vrij krachtige wind uit een westelijke richting.
Vanmiddag wisselen zon en buien elkaar af. Plaatselijk is er bij een bui kans op onweer. De meeste buien vallen in het oosten en eerst ook in het midden van het land. In het westen wordt het in de loop van de middag op de meeste plaatsen droog. De maximumtemperatuur ligt rond 17°C. De wind komt uit een westelijke richting en is matig.
Vanavond valt er in het midden plaatselijk nog een bui, verder is het droog en klaart het op. Er is weinig wind, aan de kust en op het IJsselmeer is de wind matig uit een westelijke richting.

Komende nacht blijft het vrijwel overal droog. In het oosten kan er plaatselijk mist ontstaan. De minimumtemperatuur loopt uiteen van ongeveer 12°C in de kustgebieden tot plaatselijk 5°C landinwaarts. Er is weinig wind, op het IJsselmeer en langs de kust staat een matige wind uit het zuiden.

Morgenochtend lost eventuele mist geleidelijk op. De zon gaat dan flink schijnen, al komen in het westen eerst ook enkele wolken voor. Het blijft op de meeste plaatsen droog. De wind komt uit het zuiden en wordt boven land matig, aan de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig, aan de kust af en toe krachtig, windkracht 6.
Morgenmiddag is er veel zon en blijft het droog. De maximumtemperatuur ligt rond 19°C. De wind uit het zuiden is matig, op het IJsselmeer en aan de kust (vrij) krachtig, kracht 5-6.
Morgenavond is het helder en droog. De wind uit het zuiden waait aan zee en op het IJsselmeer matig tot vrij krachtig en boven land zwak tot matig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 23/09/2023 06.59 uur LT

   

Door Redactie