Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Er zijn geen waarschuwingen.

Vannacht vallen er enkele buien, vooral in de kustgebieden is ook plaatselijk onweer mogelijk. In het zuidoosten blijft het overwegend droog. Het koelt af naar 12°C langs de kust en tot rond 10°C in het oosten. Er staat een matige wind uit het zuidwesten. In de kustgebieden komt de wind uit het westen en is deze af en toe vrij krachtig.

Vanochtend zijn er in het westen en midden veel buien met een kans op onweer. In het oosten komt slechts een enkele bui voor. Er is vrij veel bewolking. Boven land komt de wind uit het zuidwesten en is deze matig. In de kustgebieden staat een matige tot vrij krachtige wind uit het noordwesten.
Vanmiddag wisselen zon en buien elkaar af. Plaatselijk is er een kans op onweer. De meeste buien vallen in het oosten en eerst ook in het midden van het land. In het westen wordt het in de loop van de middag op de meeste plaatsen droog. De maximumtemperatuur ligt rond 17°C. De wind draait van zuidwest naar noordwest en is overwegend matig.
Vanavond valt er in het midden plaatselijk nog een bui, maar verder is het droog en klaart het op. De wind komt uit westelijke richtingen en gaat boven land liggen, maar blijft aan de kust matig waaien.

Komende nacht blijft het vrijwel overal droog. In het oosten ontstaat er plaatselijk mist. De minimumtemperatuur loopt uiteen van ongeveer 12°C in de kustgebieden tot plaatselijk 5°C in het noordoosten. De wind komt uit het zuiden en is langs de kust matig en later soms vrij krachtig.

Morgenochtend lost eventuele mist geleidelijk op. De zon gaat dan flink schijnen, al komen in het westen eerst ook enkele wolken voor. Het blijft op de meeste plaatsen droog. De wind komt boven land uit het zuiden en wordt matig. Aan de kust waait een (vrij) krachtige wind uit het zuidwesten, windkracht 5-6.
Morgenmiddag is er veel zon en blijft het droog. De maximumtemperatuur ligt rond 19°C. De wind uit het zuiden is matig en aan de westkust (vrij) krachtig, kracht 5-6.
Morgenavond is het helder en droog. De wind uit het zuiden waait aan zee vrij krachtig en landinwaarts matig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 23/09/2023 04.16 uur LT

    

Door Redactie