Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
In het noordoosten komen enkele onweersbuien voor, mogelijk met kleine hagel. (code geel)

Vanmiddag zijn er buien, in het noordoosten komt daarbij eerst nog onweer voor. Tussen de buien door is de zon ook af en toe te zien. De maximumtemperatuur ligt rond 17°C. De wind komt uit een westelijke richting en is matig.
Vanavond valt er in het midden en noorden plaatselijk nog een bui, verder is het droog en klaart het op. Er is weinig wind, aan de kust en op het IJsselmeer is de wind matig uit een westelijke richting.

Komende nacht blijft het vrijwel overal droog. In de oostelijke helft is er een kleine kans op mist. De minimumtemperatuur loopt uiteen van ongeveer 12°C in de kustgebieden tot plaatselijk 5°C landinwaarts. Er is weinig wind, op het IJsselmeer en langs de kust staat een matige wind uit het zuiden.

Morgenochtend lost eventuele mist snel op. De zon gaat dan flink schijnen, al komen in het westen eerst ook enkele wolken voor. Het blijft op de meeste plaatsen droog. De wind komt uit het zuiden en wordt boven land matig, aan de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig, aan de kust af en toe krachtig, windkracht 6.
Morgenmiddag is er veel zon en blijft het droog. De maximumtemperatuur ligt rond 19°C. De wind uit het zuiden is matig, op het IJsselmeer en aan de kust (vrij) krachtig, kracht 5-6.
Morgenavond is het helder en droog. De wind uit het zuiden waait aan zee en op het IJsselmeer matig tot vrij krachtig en boven land zwak tot matig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 23/09/2023 16.39 uur LT

   

Door Redactie