Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Er zijn geen waarschuwingen.

Vannacht is er in het noorden eerst nog een bui, elders is het droog. Later in de nacht volgen er in het zuidwesten en zuiden weer enkele buien. De minimumtemperatuur ligt rond 12°C. De wind komt uit het zuidwesten en is zwak tot matig. Langs de zuidwestkust neemt de wind geleidelijk toe naar (vrij) krachtig, windkracht 5-6.

Vanochtend zijn er vooral langs de westkust en rondom het IJsselmeer buien, mogelijk met onweer. In de rest van het land is het vaak droog met een enkele bui en af en toe ruimte voor de zon. De wind komt uit het zuiden en is matig, langs de kust krachtig, windkracht 6.
Vanmiddag komen er in het westelijk kustgebied buien voor, soms met onweer. Later komen er in het midden en zuiden ook buien vanuit België opzetten, vooral in het zuidoosten mogelijk met onweer. Voor de rest is het droog met af en toe zon. De maximumtemperatuur ligt rond 17°C. De zuidwestenwind wordt matig tot vrij krachtig, langs de kust krachtig, windkracht 6.
Vanavond komen er in het hele land talrijke buien voor. Vooral langs de kust en bij het IJsselmeer kunnen dit stevige buien zijn met kans op onweer. De zuidwestenwind neemt wat in kracht af. In het Waddengebied blijft een krachtige wind, windkracht 6, staan.

Komende nacht zijn er enkele buien, in de kustgebieden mogelijk met onweer. In het zuidoosten blijft het overwegend droog. Het koelt af naar 15°C langs de kust tot rond 10°C in het oosten. Er staat landinwaarts een matige zuidwestenwind, in de kustgebieden is de wind west en af en toe vrij krachtig.

Morgenochtend zijn er in het westen en midden talrijke buien met een kans op onweer. In het oosten komt slechts een enkele bui voor. De zon laat zich maar weinig zien. De wind is landinwaarts zuidwestelijk en matig. In de kustgebieden staat een matige tot vrij krachtige noordwestenwind.
Morgenmiddag wisselen zon en enkele buien elkaar af. Opnieuw is er een kans op onweer. De maximumtemperatuur ligt rond 17°C. De wind draait van zuidwest naar west tot noordwest en is overwegend matig.
Morgenavond valt er in het oosten en zuiden eerst nog een bui. Van het noordwesten uit wordt het geleidelijk overal droog en klaart het meer op. De west- tot noordwestenwind is matig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 22/09/2023 03.56 uur LT

    

Door Redactie