Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Er zijn geen waarschuwingen.

Vanochtend is het bewolkt. Een gebied met regen breidt zich geleidelijk over het hele land uit. De zuidelijke wind is matig. In de loop van de ochtend draait de wind in het westen naar west en neemt af naar zwak tot matig.
Vanmiddag is het bewolkt en regent het op veel plaatsen. Soms regent het stevig door. In het uiterste oosten wordt het nog 20°C, in de regen daalt de temperatuur naar 17°C. De wind is zwak tot matig uit uiteenlopende richtingen.
Vanavond regent het in het oosten. In het westen wordt het tijdelijk droog, maar daar volgen later weer enkele buien. Eerst is er weinig wind, in de loop van de avond wordt de wind zuidwest en zwak tot matig.

Komende nacht zijn er enkele buien. De minimumtemperatuur wordt 12°C. De wind komt uit het zuidwesten en is matig, langs de kust vrij krachtig.

Morgenochtend komt er in het noorden eerst nog een bui voor. Ook langs de kust zijn er enkele buien, mogelijk met onweer. In de rest van het land blijft het zo goed als droog en is er af en toe ruimte voor de zon. De wind komt uit het zuiden en is matig, langs de kust krachtig, windkracht 6.
Morgenmiddag zijn er boven land lange droge perioden met zon, al is er in Limburg nog kans op een bui. In het westelijke kustgebied komen buien voor, soms met onweer. De maximumtemperatuur is 18°C. De zuidwestenwind wordt matig tot vrij krachtig, langs de kust krachtig, windkracht 6.
Morgenavond zijn er vooral in het westen, midden en noorden enkele buien. Vooral langs de kust en bij het IJsselmeer kunnen dit stevige buien zijn met kans op onweer. In het zuidoosten blijft het meest droog. De wind wordt westelijk en neemt wat in kracht af. In het Waddengebied blijft een krachtige wind, windkracht 6, staan. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 21/09/2023 09.10 uur LT

   

Door Redactie